להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מאמרים >> חוזי התקשרות עם חברת ניהול
חוזי התקשרות עם חברת ניהול

חברות ניהול שונות גובות את עמלתן באופנים שונים, חלקם גלויים וחלקם סמויים. איך תבחרו את מה שמתאים לכם?
בבואנו להתקשר עם חברת ניהול, עלינו לבחור בין 3 צורות מרכזיות של חוזי התקשרות:

א. "קוסט פלוס": החובה גובה דמי ניהול שהם אחוז מסך הוצאות אחזקת הבנין. החסרון הוא שהוצאות הבנין אינן קבועות מדי חודש בחודשו, ובכל חודש הסכום שונה ולא ידוע מראש. חסרון נוסף הוא האינטרס של חברות הניהול לקיים סעיפי הוצאה רבים, ולנפח כל אחד מהם, כי הנגזרת שלהם היא העמלה החודשית המתנפחת גם היא. לא פלא ששיטה זו הולכת ונעלמת.

ב. "הכל כלול": חברת הניהול גובה סכום אחד קבוע שממנו תמשוך את העמלה שלה וגם את הוצאות הבית. יתרונה הוא בכך שמדי חודש מוציא ועד הבית סכום קבוע וידוע מראש. חסרון מרכזי הוא העובדה שאיננה מאפשרת שקיפות. לא ידוע כמה משלמים על כל סעיף תחזוקתי, ומה סך העבודות שנעשות בבניין מדי חודש. השיטה מעודדת את חברת הניהול לקמץ בהוצאות ואפילו להזניח שירותים. מכיוון שהסכום החודשי קבוע, ככל שיהיו פחות הוצאות אחזקה, יגדל הנתח שיכולה החברה לשלשל לכיסה. קשה מאוד לוודא שחברת הניהול אכן מבצעת מה שהתחייבה, ומכאן הסיפורים הרבים על חברות שנעלמו עם הכסף והשאירו חובות לחברת חשמל, לחברות ביטוח, לחברות אחזקת מעליות וכיוב'.

ג. "קוסט פלוס פיקס": חברת הניהול גובה סכום קבוע וידוע מראש של עמלה. סכום זה מצטרף להוצאות האחזקה החודשיות של הבית, שאינן בהכרח קבועות. לכן ההוצאה החודשית אינה קבועה וידועה מראש, אך העמלה מוגדרת וידועה. זו השיטה היחידה שבה ניתן לראות כל הוצאה והוצאה (כל הוצאה מגובה בקבלה ובתשלום ישירות לנותן השירות, ולא דרך חברת הניהול), ולחברת הניהול אין אינטרס ליזום עבודות מיותרות, או לנפח סכומי הוצאה. אנו עובדים בשיטה זו!

לפני שתחליטו על השיטה הרצויה לכם, דונו עם החברות מהן קבלתם הצעות מחיר על אופציות התשלום השונות. תוכלו להתרשם מהחברה גם ממידת גמישותה, ונכונותה לפתוח את החשבונות לעיון וביקורת.

בהצלחה רבה!

מתלבטים? צרו עמנו קשר!
 
 
Bookmark and Share Back  




האתר נבנה ע"י תמר ענבר שחם - יצירת תוכן, ליווי וסדנאות 054-4260456