להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


דף הבית >> מאמרים >> כמה מיסי ועד בית לגבות?

כמה מיסי ועד בית לגבות?

בכל בית דיירים שונים בהשקפותיהם לגבי כל ענין וענין, לרבות ענייני הרכוש המשותף ואחזקת הבית. יש הטוענים שיש לטפחו באופן שוטף, ואילו אחרים עשויים לסבור כי כדאי לחסוך ביום-יום, בכדי שיוותר יותר לטיפוח גדול ומשמעותי בעתיד. אחרים, לעומתם, יטענו שטיפוח הרכוש המשותף נמצא בעדיפות נמוכה בהשוואה לטיפוח הרכוש הפרטי (פנים הדירה). יש גם קיצוניים הסוברים כי לא טיפוח הרכוש המשותף ולא טיפוח הרכוש הפרטי חשובים, אלא כדאי לנסות ולחסוך כמה שיותר בהוצאות המשפחה השוטפות.

אם כך, איך אפשר להגיע לעמק השווה ולקבוע סכום לתשלומי ועד בית?
מספר עקרונות שיש לקחת בחשבון:
א. ההוצאות השוטפות אינן ההוצאות היחידות בחודש – מעבר להוצאות השוטפות הידועות מראש (ניקיון, גנן, אחזקת מעלית, החלפת נורה, ביטוח בניין), מדי תקופה יש "הפתעות", כדוגמת: פיצוץ צינור, תקלת אינטרקום, תקלות מבנה בלתי צפויות וכיוב'.
ב. במצב בו יש דייר שלא משלם ועד בית, או שמעכב תשלומים, יגיע כספו לקופת הועד מאוחר ולאחר מאמצים. בכדי שמצב זה לא ימנע ביצוע עבודות נחוצות, כדאי לגבות יותר מכל דייר.
ג. אחזקה שוטפת טובה, תבטיח תקלות עתידיות קטנות יותר.
ד. מצד שני, אין צורך ביתרה גדולה מדי, וחשבון בנק ועד הבית אינו חשבון חסכון או השקעה. כל דייר יעדיף לנהל את כספו באופן עצמאי, ולא "לנפח" שלא לצורך את חשבון הבנק המשותף.

כלל האצבע להצלחה בניהול הוצאות הבית, הוא חישוב הוצאות חודשיות ידועות + 30-50% עבור תקלות בלתי צפויות ועבודות פיתוח קטנות. בכל מקרה, ע"פ חוק, חייב כל בעל דירה להשתתף בהוצאות הבית ולשלם את הסכום שנקבע ע"פ החלטת רוב הדיירים באסיפה הכללית.

מידע לגבי ניהול תקציב ועד הבית בפורטל המידע הממשלתי
קראו מאמרים נוספים בנושא ניהול ועד הבית
צרו עמנו קשר ונשמח לעזור בהערכת תקציב ועד הבית אצלכם
!
 
 
Bookmark and Share Back  




האתר נבנה ע"י תמר ענבר שחם - יצירת תוכן, ליווי וסדנאות 054-4260456